Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Intelligent Valve van Siemens levert unieke combinatie van energie-efficiëntie en comfort

Bron: new.siemens.com 14-10-2021, 16:26
Intelligent Valve van Siemens levert unieke combinatie van energie-efficiëntie en comfort

De Intelligent Valve van Siemens Smart Infrastructure is een zelfoptimaliserende, dynamische afsluiter met connectiviteit die nu een unieke Adaptive Flow Optimizer heeft. De technologie, in combinatie met nieuwe functies zoals automatische voorinstellingen, continue optimalisatie van de delta T-begrenzing en rapportagefuncties, maakt het mogelijk om kosten- en energiebesparingen te realiseren met behoud van comfort voor de gebruikers van het gebouw. Voor het eerst evalueert de Intelligent Valve acties autonoom, voert deze uit en communiceert met de gebouwbeheerder via BACnet, Modbus RTU en Cloudverbinding.

Energiebesparing

“De unieke Adaptive Flow Optimizer maakt de Intelligent Valve efficiënter en concurrerender dan conventionele drukonafhankelijke regelafsluiters, de zogenoemde PICV. De automatische voorinstellingsfunctie geeft de afsluiter nu de mogelijkheid om tijdens bedrijf automatisch de volumestroom-preset aan te passen en zichzelf te regelen. Dit maakt tot 37% energiebesparing mogelijk voor koel- en ventilatiesystemen,” zegt Jan Rooks, Product Manager bij Siemens Smart Infrastructure.

Out-of-the-box

Het ingebouwde leermechanisme is gebaseerd op de systeemvraag en vermijdt een maximale volumestroom wanneer dit niet nodig is. Dit verkleint de kans dat de delta T (T) begrenzingsregeling moet ingrijpen, wat comfortverlies zou veroorzaken. Dankzij de automatische voorinstelling verloopt de installatie snel en eenvoudig omdat het systeem geen stroom nodig heeft en de installateur niet elke afsluiter meerdere keren hoeft af te stellen. Op deze manier ondersteunt de afsluiter out-of-the-box installatie.

Gemak

De zelfaanpassingsfunctie van de Intelligent Valve vangt veranderingen in gebruik soepel op, en helpt onder andere om het systeem continu te optimaliseren en fouten en afwijkingen onmiddellijk te detecteren. Het zelftestrapport vereenvoudigt het documenteren van de instellingen en maakt de efficiëntie van het systeem op elk gewenst moment inzichtelijk. Omdat het systeem het rapport genereert, worden invoer- en overtypfouten voorkomen. Daarnaast vergemakkelijkt de RS458-aansluiting voor Modbus RTU-netwerken de integratie in gebouwautomatiseringssystemen en kan de werking van de apparatuur overal ter wereld worden bewaakt.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Siemens

Siemens ontwikkelt innovaties die de samenleving verder brengen, met focus op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van ’s werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie en medische diagnose. In…