Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Verduurzaming

Positieve BREEAM bouwplaats-audit bij Jonas in Amsterdam

15-12-2021, 10:32
Positieve BREEAM bouwplaats-audit bij Jonas in Amsterdam
Beeld: Ballast Nedam

Project Jonas is op de goede weg om BREEAM Outstanding te behalen en is hiermee één van de eerste woongebouwen in Nederland. Dat blijkt uit de uitslag van een tussentijdse BREEAM-audit.

Tijdens de audit werd de impact van de bouwplaats op het milieu beoordeeld. Daarbij werd gekeken naar het afvalmanagement, milieubewust materiaalgebruik, beperking van energiegebruik en beperking van vervuiling.

Bewuste keuzes

Op project Jonas wordt het afval in zes recyclebare stromen gescheiden. Met het huidige scheidingspercentage van 97% scoren ze ruim boven het geëiste minimum van 80% vanuit BREEAM. Ook de maandelijkse monitoring van de verbruiken (gas, water, diesel en elektra), de rittenregistratie en tweewekelijkse afvalmonitoring hebben positief bijgedragen aan deze BREEAM-audit.

Met duurzame materiaalkeuzes draagt Ballast Nedam bij aan het verlagen van de milieu-impact. Zo is al het hout op project Jonas is FSC-gecertificeerd en kopen ze de CSC-GOLD-gecertificeerde betonmortel lokaal in. De productie van de toegepaste materialen is ISO 14001 gecertificeerd. Dit milieu-managementsysteem wordt als beste middel gezien om het productieproces duurzaam te laten verlopen.

Een duurzaamheidsicoon op IJburg

Met het project Jonas in de IJburgbaai in Amsterdam realiseert Ballast Nedam West, in opdracht van Amvest, maar liefst 273 huur- en koopwoningen inclusief publieke en gemeenschappelijke ruimtes. Architect is Orange Architects. Jonas wordt een bewust duurzaam appartementencomplex, met de service van een hotel. Hiermee zet Ballast Nedam West de toon voor de nieuwe manier van wonen: van luxe penthouses tot aan logeerkamers voor gasten buiten je eigen woning en een privé dakstrand om op te zonnen.

Als één van de eerste woongebouwen van Nederland wordt Jonas opgeleverd met een BREEAM-Outstanding certificaat. Een gezonde woonomgeving, duurzaam materiaalgebruik en energie-efficiënt installatie-ontwerp maken van Jonas een duurzaamheidsicoon op IJburg.

Zie hier het volledige project.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…