Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Fusies & Overnames

Strukton rondt verkoop Worksphere aan SPIE af

Bron: strukton.com 02-02-2022, 14:37
Strukton rondt verkoop Worksphere aan SPIE af
Beeld: Strukton

Strukton Groep NV en SPIE Nederland BV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Strukton Worksphere aan SPIE. In november 2021 gingen zij exclusieve onderhandelingen aan ter voorbereiding aan de verkoop. Na goedkeuring door de bevoegde instanties zijn de onderhandelingen naar tevredenheid afgerond. Op 27 januari 2022 zijn de overeenkomsten juridisch geëffectueerd en zijn de aandelen overgedragen.

Vanaf deze datum maakt Worksphere geen onderdeel meer uit van de Strukton Groep. Voor Strukton is de verkoop een logische stap in de verscherping van de strategische focus op duurzame infrastructuur.

Met zijn aangescherpte focus verstevigt Strukton zijn positie in Europa verder als topdienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur. Strukton richt zich op groen vervoer en elektrificatie. Deze sectoren worden gekenmerkt door een groeiende vraag. De hernieuwde strategie bouwt voort op de rijke historie van Strukton, die gestoeld is op 100 jaar ervaring.

Zoals Gerard Sanderink, CEO van Strukton, al in november aangaf, biedt de verkoop zowel voor Strukton als voor Worksphere de mogelijkheid om te groeien. Waar Strukton zich gaat toeleggen op duurzame infrastructuur, kan Worksphere zich samen met SPIE volledig richten op de gebouwde omgeving.

Over Strukton

Strukton heeft een passie voor technologie en focust op rail-, energie- en civielgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Onderhoud en beheer, met gebruik van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van de onderneming. Vanuit die basis draagt Strukton bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en energie-infrastructuur. In zijn 100-jarig bestaan heeft Strukton een sterke basis opgebouwd in zijn thuislanden Italië, Zweden, Nederland, Denemarken en België. Opdrachtgevers bevinden zich ook in andere landen, zowel binnen als buiten Europa. Na de verkoop van Worksphere telt Strukton ruim 4.300 medewerkers en bedraagt de omzet circa 1,3 miljard euro. Strukton is onderdeel van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Oranjewoud nv.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Strukton WorkSphere B.V.

Iedereen heeft recht op een comfortabele, veilige en bereikbare wereld, nu en in de toekomst. Daarvoor zet Strukton WorkSphere B.V. zich al meer dan 95 jaar in. Wij richten ons in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor…