Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Circulair

Linthorst in Gambia

Bron: www.linthorsttechniek.nl 06-04-2022, 09:15
Linthorst in Gambia

Al  ruim 10 jaar is onze collega Eldert van der Ploeg jaarlijks enkele weken per jaar in Gambia te vinden om zijn hart voor techniek te delen met de bevolking. Ooit kwam hij er terecht voor vakantie maar inmiddels heeft hij zijn hart verpand aan het land en daarbij aan de inwoners. Linthorst sponsort Eldert bij zijn harde werk in Afrika om ook vanuit Nederland een handje te helpen. Eldert is net weer teruggekeerd van zijn laatste bezoek.

Ervaring Linthorst delen met inwoners

Vanuit zijn ervaring bij Linthorst Techniek is hij betrokken geweest bij verschillende lokale projecten. Hij ondersteunt de bevolking met zijn kennis en kunde en probeert waar hij kan een handje te helpen bij het maken en ontwikkelen van (nieuw)bouw. Zo is er al een oogkliniek en diabeteskliniek gerealiseerd, een consultatiebureau gebouwd bij een bestaande kraamkliniek en heeft het grote ziekenhuis in Banjul een complete renovatie ondergaan. Daarnaast werkt hij nauw samen met de bouwers ter plaatse om aan hen zijn vakkennis over te dragen. Al enkele jaren sponsort Eldert hier ook de doofstomme jongen Famara Jamé. Hij leerde hem kennen via een van zijn eerste projecten; het renoveren van een school voor dove jongeren. Deze jongen was gelijk al zeer geïnteresseerd in de techniek en heeft met hulp van Eldert zijn opleiding in de elektrotechniek gehaald.

Nieuw project 2022

Eldert is net weer terug van zijn laatste reis en heeft dit keer geholpen om een kraamkliniek in #Kafuta nieuw leven in te blazen. Deze is net in handen gekomen van een Nederlandse arts en gaat hulp bieden aan de plaatselijke bevolking.
Al ruim voordat Eldert op reis gaat heeft hij samen met werkgever Linthorst materialen verzameld die per containerschip worden vervoerd naar Zuid-Afrika. Zo is hij daar verzekerd van goede en degelijke materialen, niet altijd een vanzelfsprekendheid. Want bouwen in Gambia is niet zonder uitdaging: de middelen zijn beperkt, niet alle bouwmaterialen zijn voorhanden, gereedschap is niet volledig en er is niet altijd genoeg geld om de juiste spullen aan te schaffen om de projecten te kunnen voltooien .

De afgelopen jaren haalde Eldert al meerdere malen de krant en berichtten we de Linthorst volgers al vaker over zijn reizen. Maar nog even en dan gaat hij met pensioen. Dan moeten we zijn inspirerende verhalen missen en verwachten we dat hij nog wel eens wat langer in Gambia zal verblijven!

Meer weten over het werk in Gambia: Stichting Buganala of Stichting Bouwen 

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…