Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Verduurzaming

EcoVadis verlengt certificering Unica voor duurzaamheidsprestaties

Bron: www.unica.nl 05-05-2022, 13:44
EcoVadis verlengt certificering Unica voor duurzaamheidsprestaties
Photo by Unica

Unica heeft dit voorjaar opnieuw het EcoVadis-certificaat behaald voor zijn duurzaam ondernemerschap. Net als bij de oorspronkelijke certificering werd een zilveren medaille toegekend als erkenning voor de prestaties op duurzaamheidsgebied. Met de verlenging van die internationale erkenning behoort de Unica Groep tot de 25% beste soortgelijke bedrijven die EcoVadis heeft beoordeeld.

Het EcoVadis-certificaat is het resultaat van een onafhankelijke analyse van de duurzaamheidsprestaties van Unica. EcoVadis is een bewezen online platform dat bedrijven in staat stelt hun duurzaamheidsprestaties en die van hun leveranciers te evalueren. Sinds de oprichting in 2007 groeide EcoVadis uit tot ’s werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, waar meer dan 65.000 bedrijven gebruik van maken.

Het EcoVadis-certificaat is dan ook een veelgebruikte internationale standaard om prestaties mee te toetsen. De methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, die zijn onderverdeeld in de thema’s ‘Milieu’, ‘Arbeid en mensenrechten’, ‘Ethiek’ en ‘Duurzaam inkopen’. Op alle punten tracht Unica in zijn bedrijfsvoering continu verbeteringen door te voeren en de ambities te verhogen. Unica hecht veel waarde aan duurzaam ondernemerschap en laat dit regelmatig toetsen door onafhankelijke instanties. De analyses gebruikt Unica om zijn prestaties op het gebied van duurzaam ondernemerschap inzichtelijk te maken voor opdrachtgevers, partners, (potentiële) werknemers en andere stakeholders.

Over EcoVadis

EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen. De methodiek is gebaseerd op internationale MVO-normen, zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000. Via haar platform maakt EcoVadis de MVO-prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar gemakkelijker kunnen vinden.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…