Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

NVM Utrecht opgeleverd

Bron: www.lomans.nl 24 mei, 12:35
NVM Utrecht opgeleverd

Als totaalinstallateur is Lomans, in samenwerking met Heembouw, betrokken geweest bij de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van NVM in Papendorp. Het huidige hoofdkantoor in Nieuwegein wordt binnenkort verruild voor dit nieuwe duurzame pand. Het gebouw, met een oppervlakte van 5.200 m2, biedt ook huisvesting aan een aantal dochterbedrijven van NVM en er zijn faciliteiten aanwezig voor bijeenkomsten en trainingen. Vrijdag 18 februari 2022 vond de oplevering plaats.

Bij het ontwerp van het pand aan de Orteliuslaan is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen, hierdoor wordt het wenselijke binnenklimaat (klasse A) behaald. Ons eigen Smart Buildings team heeft het door Lomans gemaakte ontwerp dusdanig ingeregeld dat ook de regeltechniek optimaal bijdraagt aan het realiseren van een duurzaam binnenklimaat. De geplaatste PV-panelen leveren een groot deel van de stroom die nodig is voor het gebouwgebonden verbruik.

Voor NVM is het samenbrengen en verbinden van haar medewerkers een belangrijk aspect. Daarom is in de centrale hal een ruim atrium ontworpen. John van der Mispel, Manager Klantenteam bij Lomans, vertelt: “Deze (mooie) handicap geeft een extra uitdaging aan het realiseren van het gewenste binnenklimaat. Een doordacht ontwerp en een kundige uitwerking en uitvoering daarvan is dan ook van groot belang. Lomans heeft sinds 2020 een eigen team Smart Buildings. Hierdoor zijn we in staat om alle installaties optimaal in te regelen en daarbij gebruik te maken van de nieuwste technieken die het gebruiksgemak, comfort en de duurzaamheidsprestaties van het pand verhogen. Het is mooi om te zien hoe onze disciplines en teams in dit project samenkomen en -werken.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Lomans Groep

Lomans Groep heeft alle specialismen onder één dak; elektrotechniek, werktuigbouw en intelligente technieken en onze markt reikt zich tot alle soorten gebouwen. Onze focus ligt op de lange en dus duurzame termijn.

Lomans Groep is thuis in alle fases van…