Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Personeel

Inspirerend bezoek van Doekle Terpstra bij Siers Groep

22-08-2022, 14:30
Inspirerend bezoek van Doekle Terpstra bij Siers Groep
Tijdens een zonovergoten ochtend in juli was het aan de Vonderschottenweg in Holten een stuk drukker dan normaal. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, bracht een werkbezoek aan één van de combi-projecten van Siers. Dit deed hij naar aanleiding van de governance code Veilige Energienetten. Samen met Harold Bonte, operationeel directeur bij de Siers Groep en Rutger van der Leeuw, COO bij Enexis, ging hij op bezoek bij voorman Robert Hofstede en uitvoerder Daniël Ceelen.

Governance code veilige energienetten

Robert en Daniël vertelden vol passie over hun werk. Veiligheid staat daarbij altijd op nummer één. Doekle Terpstra onderstreepte het belang van veilig werken in de branche. ‘Techniek Nederland heeft zich hard gemaakt voor de governance code Veilige Energienetten. De code zorgt ervoor dat veilig werken niet alleen het uitgangspunt is op de werkvloer, maar ook op de agenda staat in de directiekamers. Samen met onze ketenpartners maken we de sector veiliger.’

Netverzwaring

Het gezelschap besprak niet alleen het belang van veiligheid, maar ook de snelle innovaties in het vakgebied, materiaalgebruik, circulariteit en de uitdagingen van de energietransitie.  Rutger van der Leeuw: ‘Nederland is een rijzende ster op het gebied van zonnestroom. Het verzwaren van ons net wordt de komende jaren van essentieel belang.’

Méér vakmensen nodig

Tijdens de veiligheid-observatieronde lieten Robert en Daniël de uitdagingen van dit project zien. Doekle was zichtbaar onder de indruk: ‘Jullie mogen trots zijn op dit werk. Nederland heeft meer vakmensen zoals jullie nodig.’

Trots op de medewerkers

Harold Bonte: ‘Wij, als familiebedrijf, zijn trots op onze medewerkers en de manier waarop zij met veiligheid omgaan. Daarbij is het mooi om te zien dat Doekle Terpstra zich namens Techniek Nederland sterk maakt voor onze branche én voor onze vakmensen.’

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…