Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 950 specialisten richt Batenburg Techniek zich op het slimmer, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van klanten in de industrie en infra. Vanuit drie divisies worden slimme componenten geleverd, geïnstalleerd en hoogwaardige software ontworpen om processen te besturen.
Smarter focus. Brighter tomorrow 
Sinds onze oorsprong zijn wij vertrouwd met het verbinden van industriële processen, (besturings)software, slimme producten en elektromechanische techniek. Om uiteindelijk slimme(re) bedrijven te creëren. Wij werken vanuit langdurige klantrelaties aan succesvolle projecten. Dat doen wij met een creatief oplossend vermogen en een energieke werkhouding.
Industriële Componenten
De focus ligt op het bedenken van slimme oplossingen en het leveren slimme apparaten voor de maakindustrie, machinebouw en energie-infrastructuur. Daarin specialiseren wij in energietechniek, mechatronica, industriële elektronica en bevestigingstechniek. Met engineering, productontwerp en logistieke ondersteuning koppelen wij de vraag van klanten aan de nieuwste technieken in de markt.
Industriële Automatisering
Het ontwerpen en beheren van efficiënte en veilige besturingssystemen voor machinelijnen en productieprocessen zijn de kernactiviteiten binnen deze divisie. Klanten zijn vooral actief in de industrietakken zuivel- en voedselproductie, machinebouw, procesindustrie, marine en offshore, waterzuivering en tuinbouw. Door de toenemende koppeling van sensoren en slimme apparaten groeit de complexiteit van industriële processen. Wij ontwerpen en integreren oplossingen in direct toepasbare verbeteringen, onafhankelijk van systemen. Oplossingen voor vandaag maar vooral met het oog op morgen.
Installatietechniek
Dankzij onze specialisaties in veiligheidstechniek, klimaatinstallaties en service, beheer en onderhoud, helpen wij veel klanten in de utiliteitsbouw met een veilige, duurzame en efficiëntere exploitatie. Wij zijn actief in de regio Midden-Nederland.