In 1999 begon het allemaal… De oprichting van Stichting Dubotechniek door Ad van Rijsewijk en wijlen Sjoerd Lukas. Beiden geloofden in de techniek én de toekomst van warmtepompen en wilden dit delen met de rest van Nederland. De stichting promootte duurzaam bouwen en de inzet van duurzame technieken, met de hoofdrol voor de warmtepomp.

Al snel zagen anderen de potentie van deze techniek, waardoor de belangstelling voor de warmtepomp groeide en daarmee ons bedrijf. Projecten groeiden en commercie nam toe waardoor ingenieursbureau Dubotechniek bv in 2000 een feit werd.
Nu
Sindsdien groeide Dubotechniek fors en beschikken we nu over een eigen service- en energie exploitatieafdeling, een beheercentrum en een innovatietak. Zo hebben we alle disciplines in huis om een project van A tot Z te realiseren. We zijn nu met ca. 60 collega’s. Sinds 2008 zijn wij onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, één van de grootste bouwbedrijven in Nederland, met zo’n 16.000 medewerkers.
Voorop
Tijdens het 18-jarig bestaan van ons bedrijf beleefden wij samen een hoogtepunt; we openden in mei 2017 ons energie neutrale bedrijfspand aan de Valeton in Zaltbommel. Een all electric pand, waarbij warmte, koude en het warmtapwater wordt geleverd door onze eigen ONE. Onze eerste plug & play WKO-innovatie, daar zijn we trots op!