Missie
Werken aan een duurzame toekomst

Visie
Samen met onze klanten en partners realiseren wij slimme, inspirerende en fossielvrije installaties.

Samen
Projecten doe je niet alleen, maar met bewoners, eigenaren, (technische) partners, opdrachtgevers en ook vrienden en familie. We vinden het belangrijk om een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan de energietransitie. Die transitie is een complexe opgave, waarbij naar ons idee de hele keten, van installateurs tot energiebedrijven samen zouden moeten optrekken. Daarbij delen we graag onze kennis en leren wij weer van anderen. Want alleen dan lukt het om als land 49 procent minder CO2 uit te stoten in 2030 en klimaatneutraal te zijn in 2050.

Slim
Kersten Energietechniek is onderdeel van Kersten Technische Bedrijven. Kersten bestaat inmiddels al meer dan 90 jaar. Bij de groep werken 240 enthousiaste mensen verdeeld over 2 BV’s.

Met al deze kennis en ervaring stellen wij onszelf regelmatig de vraag: hoe kan het slimmer? Door een stapje terug te doen en met een nieuwe blik te kijken, komen vaak de beste ideeën en oplossingen naar boven. Snel en slim installaties bouwen. Denken in mogelijkheden en oplossingen. Werken aan een duurzame toekomst met oog voor de mensen in de omgeving en de keten. Ons credo is niet voor niets ‘samen – slim – inspirerend’.

Inspirerend
Vanuit Kersten Energietechniek leggen we de focus op innovatie in de installatieketen, zoals BIM-engineering, 3D-modelleren, prefabriceren en op locatie in korte tijd realiseren. Uit het BIM-model zijn bijvoorbeeld restproducten te halen, zoals een boorgrid. Op basis van deze boorgrid kan een laserpointer gebruikt worden om boorgaten te projecteren en een boorrobot om de gaten te boren. Kersten Technische bedrijven heeft daarvoor een eigen boorrobot. Daarnaast ontwikkelden we een prefab kabelboom voor bekabeling van gebouwen en denken we na over hergebruik van allerlei restproducten die warmte of koude kunnen afgeven. Binnen de Kersten groep noemen wij dat de Installatietechniek 4.0.

Contact

Archimedesweg 2
6662 PS Elst (Gld.)
+31 (0)481 361 450
info@kerstentechniek.nl