SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Met meer dan 46.500 medewerkers en een sterke lokale aanwezigheid, genereert de SPIE Groep een omzet van €6,1 miljard en een EBITA van €388 miljoen in 2017.

De naam zegt het al: Société Parisienne pour l’Industrie Electrique (SPIE). De roots van SPIE liggen, net als het huidige hoofdkantoor van de Groep, in Parijs. Het bedrijf werd opgericht in 1900 en was met name gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations. In 2004 werd het eerste Nederlandse bedrijf geacquireerd waardoor het dochterbedrijf SPIE Nederland werd geboren.
In Nederland groeit SPIE gestaag, onder andere door overnames van SAG Controlec en onderdelen van Heijmans. Het werk wordt streeds verder uitgebreid en de activiteiten worden onderverdeeld onder de divisies SPIE-Infra, SPIE-Industry, SPIE-Controlec Engineering, SPIE-Technology, SPIE-Building Systems en SPIE-ICS. Al snel kan SPIE Nederland zich één van de grotere multitechnische dienstverleners noemen.

PI Dordrecht als eerste Rijksoverheidsobject van het gas af

De Penitentiaire Inrichting in Dordrecht is negen mei afgesloten van het aardgasnet en is daarmee de eerste PI…

Spoedservice voor Erasmus MC

Samenwerken is nu belangrijker dan ooit. Ook SPIE is een essentiële schakel in deze uitdagende tijden. Voor het…

SPIE en Ipse de Bruggen samen richting toekomst

Vrijdagochtend, 1 maart, heeft Petra van de Broek namens SPIE haar handtekening gezet onder de samenwerking met zorginstelling…

Forse CO2-besparing dankzij Steam as a Service voor Albemarle

SPIE gaat een behoorlijke CO2-reductie realiseren door middel van hergebruik van (rest)warmte voor het Amsterdamse Albemarle. SPIE bouwt…

IONITY kiest voor SPIE voor Europese implementatie van laadstations

De SPIE-groep heeft onlangs het IONITY-contract in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog…

SPIE installeert eerste Orthopedisch Centrum in Zorghart

SPIE is betrokken bij de bouw van het eerste orthopedisch centrum in een gebied van samenwerkende medische…

SPIE plaatst in opdracht van Rijkswaterstaat extra bellenschermen tegen verzilting

Wegens geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Middensluis in IJmuiden neemt Rijkswaterstaat extra maatregelen tegen verzilting. Dit doet…

Spie breidt uit met Belgische installateur

De Franse technisch dienstverlener Spie heeft de Belgische installateur Groep Devis overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.