Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 2.200 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. De organisatiestructuur kan worden onderverdeeld in drie segmenten, ondersteund door de Shared Services.

Vestigingen
Unica Building Services beschikt over een slagvaardig netwerk van 14 vestigingen die verdeeld zijn over Nederland, zodat er altijd een vestiging bij opdrachtgevers in de buurt te vinden is. Elke vestiging heeft eigen opdrachtgevers waarvoor het beheer en onderhoud van de installaties wordt verzorgd. Voor landelijke opdrachtgevers werken de vestigingen uiteraard ook nauw samen.

Regionale projectenbedrijven
De drie regionale projectenbedrijven van Unica Building Projects zijn verantwoordelijk voor de technische installaties en het projectmanagement van (nieuw)bouwprojecten. Zij hebben een regionale verantwoordelijkheid en opereren vanuit de regio’s West, Zuid en Noordoost.

Gespecialiseerde bedrijven
Naast de regionaal opererende vestigingen en projectenbedrijven, hebben wij een netwerk van landelijk opererende gespecialiseerde bedrijven. Dit zijn zelfstandig werkende bedrijven waarin alle kennis van specifieke technische specialismen is gebundeld. Deze bedrijven zijn onder meer actief op het gebied van brandbeveiliging, security management, (duurzame) energie, datacenters, industriële oplossingen, meet- en regeltechniek, ICT en kantoorautomatisering, gebouwautomatisering, energie-inkoop en industriële automatisering. Deze Unica-bedrijven werken voor de uitvoering van hun diensten nauw samen met de regionale Unica-vestigingen.

De volgende gespecialiseerde bedrijven maken deel uit van ons netwerk:

 • Fire Safety
 • Security
 • Building Automation
 • Energy Solutions
 • ICT Solutions (Unica Schutte ICT)
 • Industry Solutions
 • Datacenters
 • Hellemans Consultancy
 • Nsecure
 • Pro-Fa Automation
 • Regel Partners

Shared Services
De Shared Services afdelingen van ons zorgen voor de centrale ondersteuning op het gebied van Administratie, Business Control, Facility Management, HRM, ICT, QHSE, Marketing & Communicatie en Sales Support.

Unica aan de slag met renovatie kliniek IJsselland Ziekenhuis

De klinische afdelingen van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel ondergaan de komende twee jaar een…

Unica-bedrijven breiden uit in Hoevelaken

Verschillende bedrijven uit het Unica-netwerk nemen deze zomer een nieuw kantoor in Hoevelaken in gebruik. De opening van…

Unica wil verliefd worden op problemen

Als een van de eerste partijen in de branche startte technisch dienstverlener Unica dit voorjaar een Innovation Center.

Cees Haakman nieuwe regiodirecteur Unica Building projects

Unica Building Projects heeft Cees Haakman (57) per 1 juni benoemd tot directeur in de regio West. Deze…

Generieke Poortinstructie vanaf 1 april verplicht op bouwplaatsen

Per 1 april 2019 wordt de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland. Een aantal organisaties…

Unica neemt Boele Fire Protection over

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

Vitens gaat samenwerken met Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Om de continue levering en de kwaliteit van het drinkwater zeker te stellen optimaliseert Vitens de komende 5…

Unica realiseert installaties en brandbeveiliging WTC Amsterdam

Unica gaat de technische installaties aanleggen in de nieuwbouw van World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in…