Van Kempen Koudetechniek B.V. (VK) is sinds het ontstaan in 1947 uitgegroeid tot dé specialist in koudetechniek. Door de ruime ervaring en het innovatieve karakter is VK een waardevolle partner vanaf het allereerste advies tot en met het meerjaren onderhoudsplan.
Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Om die te garanderen hebben wij alle benodigde disciplines in eigen huis. Wel zo makkelijk, want op die manier kunnen wij snel schakelen. Bent u klant bij ons, dan is er één aanspreekpunt zodat u altijd de juiste persoon bereikt die uw installatie kent. Door deze manier van werken worden eventuele misverstanden over verantwoordelijkheden bij voorbaat uitgesloten.
Allround koudetechniek
Binnen onze organisatie staan naast het ontwerp, de installatie en het onderhoud ook de optimalisatie van processen en kostenbeheersing voorop. In elke fase adviseren wij u over energiezuinigheid, subsidiemogelijkheden, gebruiksgemak en heel belangrijk: duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Wij zijn in de afgelopen 70 jaar uitgegroeid tot dé specialisten op gebied van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2. Daarnaast is VK VCA ** en ISO 9001 gecertificeerd. Bij onderhoud van onze internationale projecten maken wij gebruik van gecertificeerde lokale agenten en technici.
Geschiedenis
Vader Van Kempen startte in 1947 het bedrijf “Van Kempen machine- en apparatenfabriek B.V.”. Hij begon met apparatenbouw, maar legde zich later toe op koudetechniek. Een mooi familiebedrijf waarbij moeder aan het commerciële roer stond en vader de technicus pur-sang was.  In het begin werden veel componenten in eigen huis vervaardigd. Door verdergaande specialisatie binnen de koudetechniek ging het bedrijf dat later uitbesteden. De naam van het bedrijf werd toen gewijzigd in “Van Kempen Koudetechniek B.V.”. 
Innovaties
Veertig jaar is de heer Van Kempen binnen het bedrijf actief geweest en zag hij de enorme ontwikkelingen en innovaties in koeltechniek voorbij komen. Van Kempen Koudetechniek liep vaak voorop door zelf nieuwe ideeën uit te werken en in de praktijk uit te voeren. Door een tijdige directiewisseling, van vader en moeder op beide zonen, bleef alle knowhow behouden voor het bedrijf. Gekoppeld aan een modern vooruitstrevend beleid staat VK stevig voor de toekomst.
Volledige scala
In 2009 heeft de heer Van Kempen de algemene leiding als operationeel directeur overgedragen aan de heer Van Zante. Het oorspronkelijke basisprincipe van VK -voor ieder doel een technisch verantwoorde installatie bouwen voor een aanvaardbare prijs- is gehandhaafd gebleven. VK is meegegroeid in de ontwikkelingen en innovaties rondom relevante technieken. Om die reden werden ook expertises over milieu regeling en energiebesparing als diensten aan het portfolio toegevoegd. VK dekt hiermee het volledige scala voor perfecte koudetechniek.