Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Project

MO*town Track 8 Amsterdam Sloterdijk

De Amsterdamse wijk Sloterdijk verandert snel van kantoorgebied naar stadswijk met onder meer duizenden nieuwe woningen. Een van de woningbouwprojecten is MO*town Track 8. Hiervoor bouwen wij als Kersten Energietechniek de energiecentrale. Een interessante opgave hierbij was dat  de bron binnen het gebouwde oppervlak moest vallen. Hoe plaats je de bron op zo’n manier dat je er voor onderhoud zonder hijskraan bij kunt?

De architectuur van deze stadswijk is echt uniek.
Anass Betti, projectleider bij Kersten Energietechniek

MO*town Track 8 maakt deel uit van het totaalproject MO*town, dat uit 6 bouwprojecten bestaat, de zogenaamde Tracks. MO staat hierbij voor MedeOpdrachtgeverschap, wat aangeeft dat bewoners over veel zaken mee mogen beslissen.

 

Gezekerd hijsoog

Track 8 is ontworpen door De Zwarte Hond en telt 94 appartementen. Deze worden aangesloten op een WKO-centrale die wij gaan uitrusten met een monobron. Grondboorbedrijf Haitjema heeft najaar 2021 de boring gedaan en ons geholpen met de technische uitdaging op dit project hoe we zonder hijskraan de bron zouden kunnen bereiken en onderhouden. Door goed te kijken naar de unieke architectuur zagen we dat we de bron onder een afdak konden plaatsen. Door middel van een gezekerd hijsoog kunnen we met een hoogwerker en een katrol de bron altijd bereiken en onderhouden.

“De architectuur van deze stadswijk is echt uniek”,  vertelt projectleider Anass Betti van Kersten Energietechniek. “Vanuit die architectuur kijk je dan naar de mogelijkheden die je hebt om de toekomstige bewoner zo min mogelijk tot last te zijn en altijd te voorzien van warmte!”

 

Meer projecten zien van Kersten Energietechniek?

Centrumeiland IJburg Amsterdam
Kersten Techniek

Centrumeiland IJburg Amsterdam

07-06-2021, 09:27

Kersten Techniek

Kersten Techniek is onderdeel van Kersten Technische Bedrijven. Kersten bestaat inmiddels al meer dan 90 jaar. Bij de groep werken 240 enthousiaste mensen verdeeld over 2 BV’s.

Opdrachtgever
Vaanster
Plaats
Amstelveen
Type project
Woningbouw (nieuwbouw)
Oplevering
Onbekend
Techniek
Kersten Energietechniek
Soort installatie
WKO-installatie
Architect
De Zwarte Hond